اخبار

ایران در توریسم درمانی رتبه اول منطقه را دارد/ بین ایران و قرقیزستان مرز پزشکی وجود ندارد

ایران در توریسم درمانی رتبه اول منطقه را دارد/ بین ایران و قرقیزستان مرز پزشکی وجود ندارد
وزیر بهداشت قرقیزستان با اشاره به موفقیت های ایران در حوزه بهداشت و درمان، اظهار داشت: وزارت بهداشت ایران تلاش های زیادی داشته و شاهدیم که ایران از نظر توریسم درمانی رتبه اول منطقه را دارد.
به گزارش وب دا؛ دکتر تالانت باتیر علی اف شب گذشته در مراسم امضای تفاهم نامه مشترک با دکتر سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت کشورمان، با بیان اینکه قرقیزستان خواستار استفاده از توان پزشکی ایران به ویژه در حوزه پیوند شد و گفت: ما مشتاقیم که از تجربه بخش دولتی و خصوصی ایران در کشورمان بهره ببریم.
وی با بیان اینکه دنیا در توسعه علم پزشکی مدیون ایران است، تصریح کرد: با وجود اینکه بین کشور قرقیزستان و ایران مرز سیاسی وجود ندارد اما هیچ مرز پزشکی وجود ندارد.
وزیر بهداشت قرقیزستان هدف خود از سفر به ایران را برطرف کردن مشکلات شهروندان کشورش عنوان و گفت: علاوه بر حل مشکلات، امیدواریم بتوانیم در حوزه های بهداشت، آموزش پزشکی و دوره های تخصصی به ویژه پبوند، چشم پزشکی و قلب همکاری داشته باشیم.
وی گفت: زیان مردم تاجیکستان در همسایگی کشور ما فارسی است که نشانگر رواج این زیان در دوره های گذشته در منطقه ای وسیع دارد و به دلیل اینکه ریشه پزشکی به ایران بر می گردد دنیا به کشور شما احترام می گذارد و دلیل انتخاب ایران برای همکاری نیز تاریخچه قوی در حوزه پزشکی است.
دکتر باتیر علی اف با بیان اینکه امیدوارم در روابط بین دو کشور شاهد نوشته های کمتر و عمل بیشتر باشیم، به دشوار بودن تشریفات و پیچیدگی های اداری معمول اشاره کرد.
وزیر بهداشت قرقیزستان تصریح کرد: به تازگی کشور ما به اتحادیه اقتصادی اوراسیا پیوسته و فرصت خوبی برای ایران فراهم است تا از طریق همکاری با ما بتواند روابط خوبی با کشورهای عضو این اتحادیه برقرار کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تجربه ایران در درمان دیابت را بسیار ارزنده خواند و گفت: قبل از سفر، متوجه شدم که علیرغم تحریم ها علیه کشور شما اما ۴۰۰ کار تحقیقاتی معتبر در خصوص دیابت در ایران انجام شده که موفقیت بسیار بزرگی برای نظام سلامت ایران است.
وزیر بهداشت قرقیزستان با اشاره به شیوع سرخک در این کشور، اظهار داشت: اولین کشوری که در خصوص بیماری سرخک به ما پیشنهاد همکاری داد ایران بود و امیدوارم در آینده بتوانیم از تحریبات ارزنده ایران در قرقیزستان استفاده کنیم.
وی همچنین خاطر نشان کرد: در کشور ما بازار دارویی و واکسن وضعیت مناسبی ندارد که بازار کشور ما به روی شما باز است.
دکتر باتیر علی اف با بیان اینکه دولت قرقیزستان ۱۰۰ درصد هزینه داروهای دیابت را پرداخت می کند، اضافه کرد: در تأمین بودجه برای بیماران دیابتی مشکلات زیادی داریم و خواهان استفاده از توان علمی و دانشمندان ایرانی هستیم.
وزیر بهداشت قرقیزستان در پایان با اشاره به کوهستانی بودن این کشور، تصریح کرد: تنها ۵ درصد از کشور ما دشت است و سایر نقاط آن کوهستانی هستند بنابراین از ایران می خواهیم که در زمینه خدمات سیار پزشکی به ویژه در مناطق روستایی به ما کمک کند.
۲ آذر ۱۳۹۴ ۱۰:۴۱
وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی |

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

 

آدرس : کرمانشاه - بلوار شهید بهشتی-ساختمان شماره 2 علوم پزشکی - معاونت تحقیقات و فناوری ،کد پستی 6714673159 

تلفن: 08338384185       فکس: 08338386835

ایمیل: research_it@kums.ac.ir