نقش امنیت شناختی در محاسبات ابری

تامین امنیت محاسبات ابری نگرانی‌های خاص خود را دارا بوده است که این مسائل می‌توانند به کمک رویکردهای جدید مرتبط با امنیت شناختی با موفقیت اداره شوند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بخش فناوری های همگرا(nbics): محاسبات ابری چیزی بیش از یک اصطلاح بازاریابی بوده و یک سیستم تحویل اطلاعات ملموس و حیاتی بوده که به طور قابل‌ملاحظه‌ای همه جنبه‌های کسب و کار و جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. حضور این سیستم در همه‌جا از دیدگاه مصرف‌کننده و پیچیدگی آن از دید ارائه‌دهنده، چالش‌های حریم خصوصی و امنیتی بالقوه‌ای را ایجاد می‌کند.
پیاده‌سازی محاسبات ابری نخست در سال 2010 در موسسات بزرگ صورت گرفت و سپس در موسسات بسیار کوچکتر، خانه‌ها و حتی بدن استفاده شد. محاسبات ابری با کارهای توزیع‌شده قبلی تفاوت دارد، به این صورت که سریعا یک ظرفیت محلی متعلق به کاربر را برای گسترش خدمات ارائه می‌دهد، چیزی که الگوهای قبلی نداشتند.
تعدادی از پیامدهای امنیتی اصلی محاسبات ابری به شرح زیر است:
• منابع اطلاعات و محاسبات توسط یک مدل ابزاری استاندارد آماده شده و تحویل داده می‌شود.
• مدل ابری به صورت پویا و مقیاس‌پذیر می‌باشد. قیمت‌گذاری و مطالبه آن توسط منابع استفاده‌شده پیگیری می‌شود.
• کاربر ابری می‌تواند از همه‌جا به اطلاعات خود دسترسی داشته‌باشد.
• مالکیت و نگهداری سخت‌افزار اصلی و غالب یا همه نرم‌افزارها به کمک ارائه‌دهنده ابری است.
• برای برخی، بزرگترین خطر می‌تواند عدم سازگاری ابری باشد.
خوشبختانه این مسائل در کل می‌توانند به وسیله رویکردهای مبتنی بر خطرپذیری و مرتبط با امنیت شناختی و حفاظت‌های قراردادی، فنی و عملیاتی با موفقیت اداره شوند.
در آی‌بی‌ام، امنیت شناختی و حریم خصوصی شناختی، پیاده‌سازی ملموس 2 قابلیت وسیع و مرتبط است:
• استفاده از فناوری‌های خودکار هدایت‌شده به وسیله داده، روش‌ها و فرآیندهایی برای کمک به اطمینان از امنیت بالای سیستم‌های شناختی نظیر واتسون( Watson).
• استفاده از خود سیستم‌های شناختی برای تحلیل روندهای امنیتی
دو روش اصلی برای حفاظت قابلیت‌های محاسبات ابری توسط امنیت شناختی وجود دارد:
• در داخل شرکت برای مشتری‌های حال و آینده خودتان یک زیرساخت ابری در نظر بگیرید که به صورت شناختی محافظت می‌شود.
• اگر در داخل و خارج شرکت خودتان نمی‌توانید به صورت مستقیم محاسبات ابری را انتخاب کنید، از روش‌های امنیتی شناختی استفاده کنید.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری |