دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهش؛ مرجعیت علمی در منطقه با رعایت اخلاق در پژوهش محقق خواهد شد

دکتر شمسی گوشکی افزود: اگر بخواهیم در منطقه دارای مرجعیت علمی باشیم بایستی بتوانیم اعتماد کشورها را به خود بالا ببریم و هر چه قدر این اعتماد بیشتر باشد میزان مراجعه به مقالات و تحقیقات دانشمندان و محققان ما بیشتر خواهد بود.

جلسه کمیته اخلاق در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی قم با حضور دکتر شمسی گوشکی دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی،معاونین دانشگاه ،اعضای هیات رئیسه ،اعضای هیات جذب امور هیات علمی ، اعضای کمیته اخلاق، اعضای شورای پژوهشی دانشگاه، اعضای کمیته HSR ، اعضای کمیته تخلفات کارکنان، اعضای کمیته انضباطی دانشجویان ، کارشناسان و رابطین پژوهشی، سرپرستان مراکز تحقیقاتی و مدیران 3 آبان ماه با محوریت موضوعات اخلاق در پژوهش و تخلفات پژوهشی برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری، دکتر شمسی گوشکی ضمن تاکید بر پرداختن به اخلاق در پژِوهش های زیست پزشکی گفت: در اسناد بالا دستی کشور ما موضوعی به نام مرجعیت علمی تعریف شده است و به این معنی است که ما دریک رشته خاص بتوانیم در منطقه جزء بهترین های منطقه باشیم و دیگر کشورها از پژوهش ها و تحقیقات اساتید و دانشمندان کشورمان استفاده نمایند.

دبیر کمیته ملی اخلاق افزود: توسعه روابط بین المللی در مسائل علمی از دیگر الزامات در امر پژوهش و تحقیق است که بر اساس آن اساتید و محققان ایرانی بایستی در کنفرانس های بین المللی مربوط به رشته کاری خود شرکت و به صورت رو در رو با دانشمندان کشورهای دیگر به بحث و تبادل نظر بپردازند.
دکتر شمسی گوشکی
اضافه کرد: اخلاق در پژوهش یک بحث حیثیتی است، حتی اگر یک مقاله از محققان و پژوهشگران کشورمان در دنیا به دلیل رعایت نکردن اخلاق پژوهشی حذف شود نه تنها به وجاهت علمی آن شخص صدمه می زند بلکه چهره علمی کشور را خدشه دار می کند.
دبیر کمیته ملی اخلاق ضمن اشاره به ابلاغ دستورالعمل رسیدگی به تخلفات پژوهشی خاطر نشان کرد: در گذشته سعی می شد به صورت توصیه ای با این تخلفات برخورد شود ولی با تلاش ها و پیگیری های جدی در این زمینه این دستور العمل ابلاغ شده است که در تمامی مراحل پژوهش کاربرد دارد و بر اساس آن وظیفه احراز موراد تخلف نیز بر عهده کمیته اخلاق دانشگاه ها گمارده شده است.
دکتر شمسی گوشکی در پایان با بیان اینکه بسیاری از این تخلفات از روی نا آگاهی است تاکید کرد: تعداد کسانی که این تخلفات از جمله کپی برداری از پژوهش دیگران را انجام می دهند در کشور ما زیاد نیست ولی بایستی همین تعداد کم را هم جدی گرفته و با اقدامات لازم تعداد تخلفات این چنینی را به صفر نزدیک نماییم.

۹ آبان ۱۳۹۴ ۰۸:۱۸
معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی |