اخبار

کمبود ویتامین ب 5 و اختلال در تولید انرژی بدن

کمبود ویتامین ب 5 و اختلال در تولید انرژی بدن
ویتامین ب 5 به عنوان اسید پانتوتنیک و پانتوتنات نیز نامیده می شود و برای داشتن یک زندگی سالم بسیار حیاتی است و به بدن برای تبدیل مواد غذایی به انرژی کمک می کند.

ویتامین ب 5 به طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی یافت می شود و به همین دلیل کمبود آن در افراد سالم به ندرت دیده می‌ شود ولی در افرادی که دچار سوءتغذیه شدید هستند، کمبود این ویتامین شایع است. ویتامین ب 5 برای حفظ سلامتی سیستم عصبی، چشم، پوست، مو و کبد ضروری است.

ویتامین ب 5 به حفظ سلامت دستگاه گوارش، سنتز کلسترول و ساخت سلول های قرمز خون، کمک می کند. مکمل این ویتامین برای کمک به کاهش کلسترول نیز در دسترس است. مطالعات نشان می دهند در افراد با بیماری های قلبی عروقی مصرف مکمل ویتامین ب 5 برای کاهش کلسترول بد خون مفید است ضمن این که در پیشگیری از آنژیوپاتی دیابتی نیز می تواند موثر باشد.

قارچ، حبوبات، عدس، آووکادو، شیر، تخم مرغ، کلم، گوشت، سیب زمینی شیرین، غلات سبوس دار، منابع خوبی از اسید پانتوتنیک هستند. به این لیست می توان ماهی، مرغ و ماست، دانه آفتابگردان، بادام زمینی، گوجه فرنگی و ذرت را نیز اضافه کرد.

نیاز روزانه افراد به ویتامین ب 5 بر اساس اطلاعات مرکز پزشکی دانشگاه مریلند از این قرار است:

سنین زیر 6 ماه: 1.7 میلی گرم در روز

سنین 7 تا 12 ماه: 1.8 میلی گرم در روز

سنین 1 تا 3 سال: 2 میلی گرم در روز

سنین 4 تا 8 سال: 3 میلی گرم در روز

سنین 9 تا 13 سال: 4 میلی گرم در روز

14 سال به بالا: 5 میلی گرم در روز.

زنان باردار یا شیرده مقادیر بالاتری از اسید پانتوتنیک را نیاز دارند و باید نیاز روزانه آنها را پزشک تجویز کند.

کمبود ویتامین ب 5 اگرچه نادر است اما منجر به اختلال در ساخت چربی و تولید انرژی می ‌شود و با علایمی چون بی‌ حسی در انگشتان کف پا، احساس سوزش در کف پا (سندرم پای سوزان) افسردگی، احساس بی‌ حسی و بی‌حالی و ضعف همراه است و با توجه به اینکه احتمال کمبود ویتامین ب 5 در افراد الکلی، بیماران مبتلا به دیابت و آرتریت روماتویید وجود دارد، بهتر است این بیماران توجه خاصی به رژیم غذایی خود داشته باشند.

۴ آبان ۱۳۹۴ ۰۹:۱۶
پایگاه جامع آموزش و فرهنگ سازی سلامت وزارت بهداشت |

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

 

آدرس : کرمانشاه - بلوار شهید بهشتی-ساختمان شماره 2 علوم پزشکی - معاونت تحقیقات و فناوری ،کد پستی 6714673159 

تلفن: 08338384185       فکس: 08338386835

ایمیل: research_it@kums.ac.ir