به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، ما در زندگی روزمره پیوسته در معرض بمباران سموم و مواد شیمیایی هستیم. این مواد در غذاها، پاکتهای بستهبندی مواد غذایی، حشرهکشها، افزودنیها، مواد نگهدارنده، پاککنندههای خانگی، اسپریها و ذرات قابل استنشاق بهوفور یافت میشوند. بسیاری از این عوامل بر باروری اثر منفی دارند؛ برخی مواد شیمیایی میتوانند باروری را مختل کنند یا از رشد و تکامل تخمک بارور شده جلوگیری کنند.نتایج یک پژوهش جدید در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نشان داده که استفاده بیش از حد از ظروف یکبارمصرف و حتی استفاده مجدد از این ظروف خطر افزایش ناباروری را به همراه دارد.
هوشنگ نعمتی متخصص پزشکی مولکولی در رابطه تأثیر استفاده از مواد پلاستیکی در کاهش باروری در خانمها به خبرنگار فارس، گفت: باتوجهبه بررسی صورتگرفته در سال 1398 در کشور؛ شیوع ناباروری در زوجهای ایرانی حدود 20 درصد است که این آمار بالاتر از میانگین جهانی است و از طرفی حدود 60 درصد زوجهای نابارور کنونی نابارور ثانویه هستند.وی در توضیح نابارور ثانویه، افزود: ناباروری ثانویه یعنی زوجهایی که بارور بوده، اما به دلایلی همچون سبک زندگی، تغذیه و فاکتورهای مختلفی قدرت باروری خودشان را ازدستدادهاند.این متخصص پزشکی مولکولی در توضیح فاکتورهایی دخیل در بحث ناباروری، تصریح کرد: یکی از این فاکتورها استفاده از مواد شیمیایی در زندگی روزمره و همچنین رژیم غذایی است.
وی از تحقیقاتی که دراینرابطه توسط اساتید گروه پزشکی مولکولی و گروه زنان با همکاری سایر محققان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شده سخن گفت و افزود: این اساتید تأثیر 2 ماده شیمیایی که بیسفنول آ و نونیل فنول که در زندگی روزمره زیاد مورداستفاده قرار میگیرد، را بررسی کردند.
ادامه خبر را اینجا مشاهده فرمایید.