اخبار

بررسی رابطه بین گروه خونی و ابتلا به کرونا در کرمانشاه

بررسی رابطه بین گروه خونی و ابتلا به کرونا در کرمانشاه
محققان کرمانشاهی رابطه بین گروه‌های خونی و ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را بررسی کردند و در نهایت این نتیجه به دست آمد که برخلاف برخی شایعات موجود ارتباط معناداری بین این دو وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، در دوران شیوع کرونا به دلیل ناشناخته بودن این بیماری مطالب غیرعلمی بسیاری درباره این بیماری بین عامه مردم مطرح می‌شد که یکی از این موارد ابتلای افراد دارای یک گروه خونی خاص بیش از سایر گروه‌های خونی به کروناست و همین موضوع سبب شد محققان کرمانشاهی این موضوع را بررسی کنند.

علی محمدی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، بیان کرد: هدف این مطالعه بررسی رابطه نوع گروه خونی افراد و میزان ابتلا به بیماری کووید 19 بود و این مطالعه در هشت استان منطقه زاگرس از جمله استان کرمانشاه انجام شد.

وی عنوان کرد: کرونا یک بحران در سراسر جهان از جمله کشور ما بود و در ابتدای کار با ابهامات بسیاری مواجه بودیم و ذهنیتی از آینده این بیماری نداشتیم.

این محقق کرمانشاهی با اشاره به اینکه در دوران شیوع کرونا اطلاعات طبقه بندی نشده عامیانه بین مردم شایعه می‌شد گفت: به طور نمونه شایعاتی در زمینه ابتلای گروه خونی خاص به کرونا، استفاده از مواد غذایی خاص برای درمان سریعتر، عدم ابتلای معتادین به کرونا و غیره مطرح شد و این شایعه‌سازی‌ها در شرایط بحرانی با اهداف سودجویی اقتصادی یا سیاسی طبیعی است.

محمدی افزود: در بیمارستان‌ها سیستم‌های اطلاعاتی وجود دارد که بخشی از اطلاعات بیماران یا حداقل داده‌های لازم برای یک هدف خاص در آن ذخیره می‌شود اما برای بیماران کرونایی اطلاع نداشتیم که باید چه داده‌هایی را ذخیره کنیم.

وی با اشاره به اینکه انجام این تحقیق برای بررسی تأثیر گروه خونی بر ابتلا به کرونا گفت: در خلال این تحقیق علاوه بر گروه خونی بیماران، سن، جنس، بیماری‌های زمینه‌ای، شغل و تحصیلات آن‌ها نیز مدنظر قرار گرفت.

این عضو هیئت علمی با اشاره به اینکه متأسفانه ما برای جمع‌آوری داده‌های مربوط به گروه خونی به عنوان اصلی‌ترین فاکتور تحقیق با مشکل مواجه شدیم گفت: از اسفند 98 تا شهریور 1401 حدود 8522 بیمار کرونایی با تست مثبت در بیمارستان فارابی و گلستان کرمانشاه بستری شدند و 251 نفر نیز علائم کرونا را داشتند اما تست آن‌ها منفی شده بود.

محمدی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما این بود که گروه خونی هیچکدام از این بیماران ثبت نشده بود افزود: در ابتدا تصمیم گرفتیم گروه خونی افراد را با تماس تلفنی با آن‌ها جمع‌آوری کنیم که برای همه افراد امکان‌پذیر نبود و به همین دلیل لیست این افراد را با اطلاعات سازمان انتقال خون مطابقت دادیم.

وی عنوان کرد: از این تعداد 801 نفر گروه خونی مثبت و 30 نفر نیز گروه خونی منفی داشتند که در نهایت روی این 831 نفر مطالعه انجام شد.

این محقق کرمانشاهی با بیان اینکه در نتیجه این مطالعات مشخص شد بیشترین تعداد مبتلایان معادل 27 درصد دارای مدرک تحصیلی دیپلم بودند گفت: از طرف دیگر بیشتر افراد مبتلا دارای شغل آزاد بودند و کارمندان و بازنشستگان به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار داشتند.

محمدی بیان کرد: بین گروه‌های خونی A، B، ABو O که در جامعه وجود دارند بیشترین میزان ابتلا مربوط به گروه خونی O مثبت بود و البته ناشی از این است که این گروه خونی از گروه‌های خونی شایع در جامعه است و در واقع فراوانی این گروه خونی بیشتر است.

وی با بیان اینکه در نتیجه این تحقیق متوجه شدیم مرگ و میر ناشی از کرونا در گروه خونی A بیشتر از گروه‌های خونی دیگر بود افزود: در هیچکدام از مطالعاتی که در ایران و هند انجام شده ارتباط بین گروه خونی و ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا اثبات نشده است.

ادامه خبر را اینجا مشاهده کنید.

۱۲ تیر ۱۴۰۳ ۰۹:۰۶

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

 

آدرس : کرمانشاه - بلوار شهید بهشتی-ساختمان شماره 2 علوم پزشکی - معاونت تحقیقات و فناوری ،کد پستی 6714673159 

تلفن: 08338384185       فکس: 08338386835

ایمیل: research_it@kums.ac.ir