نتیجه یک طرح تحقیقاتی: صمغ سقز اثرات محافظت‌کننده ای در برابر آلزایمر دارد

به گزارش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه؛ براساس مطالعه‌ای با عنوان پروژه «بررسی اثر محافظتی صمغ گیاه سقز در مدل حیوانی آلزایمر القا شده توسط آلومینیوم کلراید در موش صحرایی نر» که توسط دکتر «سمیرا شیرویی» در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شد مشخص گردید که صمغ سقز با دوز ۱۰۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم، بیشترین اثر ضدآلزایمری را دارد.

گفتنی است آلزایمر امروزه از رایج‌ترین مشکلات حوزه سلامت جوامع انسانی به شمار می‌رود.

صمغ سقز دارای خواص محافظت کننده عصبی است و با توجه به اثرات شاخص آنتی اکسیدانی، می‌توان از این ماده به عنوان درمان کمکی اختلالات مذکور بهره برد.

سقز از درخت بنه به دست می آید؛ بنه با نام علمی Pistaciaatlantica متعلق به خانواده پسته(Anacardiaceae) بوده و از لحاظ جغرافیایی انتشار آن از جزایر قناری و سواحل دریای مدیترانه آغاز و به کشورهای سوریه ارمنستان ترکیه، عراق، پاکستان، افغانستان و ایران ختم می‌شود.

۲۵ فروردین ۱۴۰۳ ۱۳:۵۸