دستاوردهای تحقیقاتی اخیر در مورد فعال سازی لنفوسیت های T

دستاوردهای تحقیقاتی اخیر در مورد فعال سازی لنفوسیت های T از طریق هدف قرار دادن گروه خاصی از مولکول های مهاری ، برای درمان سرطان های لاعلاج افق جدیدی را ایجاد کرده است .  اختصاص جایزه نوبل ۲۰۱۸ میلادی به تحقیقاتانجام شده بر روی فعال سازی لنفوسیت های T جهت درمان سرطان های بدخیم خود دلیلی برای این ادعا است.
مطالعه Julia Carnevale از انیستیتو ایمونولوژی ژنومیک دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیکو  که چهار روز پیش مورخ ۲۴ آگوست در نشریه بسیار وزین Nature به چاپ رسید، حذف مولکول RASA2 را بعنوان یک رویکرد ویژه و موثر برای فعال سازی سلول های T ضد تومور معرفی می کند. این مطالعه نشان می دهد حذف RASA2 به کمک ویرایش ژنی هدفدار با CRISPR با افزایش فعالیت متابولیک و تولید سایتوکاین بیشتر، خاصیت تومور کشی این سلول ها را افزایش می دهد. این دستاورد علم ایمونولوژی در آینده ایی خیلی نزدیک ایمونوتراپی سرطان های لاعلاج را بهبود می بخشد. لازم به ذکر است RASA2 یک پروتئین فعال کننده RAS GTPase است.

مهدی تقدّسی
دانشیار ایمونولوژی