نگرانی دانشمندان از شیوع بی سابقه آنفولانزای پرندگان که جهان را فراگرفته است

-آنفولانزای مرغی با سرایت بالا و کشنده است که اولین بار در سال ۱۹۹۶ در جمعیت غازهای غیر وحشی گزارش شد.
-از سال گذشته تا کنون ۳۰۰۰ مورد شیوع را در میان ماکیان در اروپا، آسیا، آفریقا و آمریکای شمالی داشته است .
-تاکنون ۷۷ میلیون مرغ و ماکیان و ۴۰۰ هزار پرنده وحشی برای جلوگیری از گسترش آن معدوم شده اند (دوبرابر ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷)
-اگرچه دو مورد از ابتلای آن در ایالات متحده و انگلیس گزارش شده به دلیل گردش بالای آن در ماکیان ، احتمال ورود آن به جمعیت انسانی می رود.
-اگرچه تغییرات ژنتیکی این ویروس به آهستگی صورت می گیرد ولی یک جهش خاص می تواند از آن یک بمب بیولوژیک سازد.
 -دودمان 2.3.4.4 این ویروس به شدت در پرندگان در گردش است.
 -غازها، اردک ها ، پلیکان ها ، درنا گونه از پرندگان حساس به این ویروس هستند که علائم متفاوتی رانشان می دهند.

۱۰ خرداد ۱۴۰۱ ۱۵:۴۵